You know you’re a cake decorator when…
you make someone’s day
with a
beautiful cake
and realize all the
craziness
was
worthwhile!

Wie ben ik in het kort?
Mijn naam is Saskia Helmink-van de Ven, geboren in Brabant, wonend in het mooie dorpje Vorden in de Achterhoek. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtige kinderen.

Hoe is het begonnen?
Net als veel ondernemers is mijn bedrijf begonnen als een hobby met een taart voor onszelf maken, een simpele cursus volgen en daarna taarten voor familie en vrienden maken. Ik heb 16 jaar als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang gewerkt. Daar was ik dan ook regelmatig met de kinderen van de BSO in de keuken te vinden om allerlei bak- en kookactiviteiten te doen.

In 2015 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en zo de stap van hobby naar beroepsmatig gemaakt. Daarna heb ik mij door allerlei cursussen en opleidingen verder ontwikkeld en is Roodkapjes Zoete Inval verder gegroeid. Zo heb ik onder andere in 2016 een basisopleiding chocolaterie gevolgd, in juli 2017 ben ik geslaagd voor de opleiding Cake Design aan The Sugar Academy en in 2018 heb ik een cursus afgerond voor het allergene vrij bakken.

Don’t deliver a product.
Deliver an experience

Mijn passie?
De mooiste en lekkerste creaties maken! Ik ben een echte romanticus en hoe leuk is het dan om bij een bruidsproeverij het verhaal achter het bruidspaar te horen en de mooiste taart voor hun speciale dag te maken. Maar ook de meest unieke en vaak kleurrijke taarten te mogen maken voor verjaardagen of andere gelegenheden en als reactie WAUW te horen. Ik hoor vaak de reactie: hij was eigenlijk te mooi om op te eten. Geweldig om te horen! Elke opdracht is weer bijzonder en dat maakt het dat ik elke dag weer met plezier mag werken!
Daarnaast is het zo leuk dat ik het zelf maken van lekkernijen kan combineren met het geven van workshops. Het enthousiasme van kinderen tijdens een kinderfeestje en het begeleiden van volwassenen tijdens een workshop is een heerlijke afwisseling.

Mijn favoriete…. 

  • kookprogramma is Masterchef Australie en The Great British Bake Off, al kan ik als echte foodfreak weinig kookprogramma’s weerstaan.
  • schrijfster is Karin Slaughter. Ik wacht elk jaar met smart op haar nieuwste boek en kan die dan ook in een dag verslinden.
  • film is The Holiday. De perfecte combinatie van humor, romantiek en kerst!
  • chef is Nigella Lawson. Haar huislijke stijl, combinaties van keukens, humor en nachtelijke bezoekjes aan de koelkast zijn heerlijk!
  • website is pinterest. Altijd goed voor uren zoeken, bladeren en opslaan van ideeen, recepten en vooral ook quotes. Die laatste kan ik niet genoeg van krijgen en je vindt ze dan ook overal op mijn website terug.
  • tijd van het jaar is Kerst. De kerst kan mij niet vroeg genoeg beginnen, met de gezellige muziek, lichtjes, over-schattige films en natuurlijk de heerlijke hapjes.
  • land is Engeland. Het land, de mensen, de taal en natuurlijk het eten. Bij het tabje High Tea vind je nog een extra stukje over mij…

Wil jij je gasten verrassen met een unieke “Roodkapje”taart, een heerlijke lekkernij, een lekkere High Tea of een prachtige Sweet Table met aandacht voor kwaliteit en details?
Of wil je een activiteit voor het kinderfeestje van jouw kind waar nog lang over nagepraat wordt of zelf een gezellige workshop volgen?
Dan is Roodkapjes Zoete Inval de plek voor jou! Mail mij voor informatie over beschikbaarheid.
Ook ben ik op Facebook en Instagram te vinden.

Liefs Saskia