Veel gestelde vragen

Vaak hebben mensen vragen, met name over de prijs en wat er nou komt kijken bij het maken van de taart en andere zoetigheden. Hieronder vind je de meest gestelde vragen per categorie. Heb je een vraag die hier niet bij staat, laat het mij gerust weten.

Vragen over taarten

Hoe lang van te voren moet ik een taart bestellen?

Het bestellen van een taart doe je het liefst zodra je een datum weet. Zelfs bij een bruidstaart die je volgende jaar pas nodig hebt. Omdat ik een eenmanszaak heb, kan ik maar een beperkt aantal bestellingen per dag of week aannemen.

Hoe bewaar ik een gedecoreerde taart?

Taarten met met vullingen op basis van slagroom, zoals bavarois en cream cheese moeten niet te lang buiten de koelkast staan. Let er wel op dat er geen sterk ruikende etenswaren in je koelkast staan, want deze geuren trekken in de taart. Taarten met vullingen die niet bederfelijk zijn, zoals crème en ganache kunnen in principe wat langer buiten de koelkast staan. Ongeveer een uur voor het aansnijden van de taart moet deze op kamertemperatuur komen. Als de taart geserveerd wordt midden in de zomer, bij temperaturen tussen de 25 en 30 graden, kan hij prima meteen vanuit de koelkast aangesneden worden. Als de taart is aangesneden, maar nog niet opgegeten is, dan kun je het beste wat vershoudfolie tegen het open gedeelte aanleggen. De taart is nog een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Als je veel taart over hebt, kun je dit ook gerust invriezen. Wil je hier meer over weten, mail mij gerust.

Kunnen decoraties en suikerbloemen gegeten of bewaard worden?

Geboetseerde figuurtjes zijn gemaakt van fondant en zijn vaak steviger, maar kunnen wel opgegeten worden. Soms zitten er wel satéprikkers in voor de stevigheid. De figuurtjes kunnen echter ook gewoon een tijd bewaard worden. Gewoon op een koele plek, buiten de koelkast of diepvries.
Suikerbloemen worden gemaakt van gumpaste. Dit is een suikerpasta die heel hard wordt. Het is eetbaar, echter de draadjes waarmee de grote suikerbloemen vast zitten, zijn niet eetbaar. Omdat de suikerpasta zo hard is, kunnen ze ook goed bewaard worden. Ook gewoon buiten de koelkast of diepvries. De suikerbloemen worden in een plastic buisje in de taart gestoken, dit vanwege de voedselveiligheid. Deze buisjes kun je gemakkelijk verwijderen als je de taart aansnijdt.

Wat maakt de smaak van een gedecoreerde taart zo uniek?

De taarten van Roodkapjes Zoete Inval worden gevuld met een huisgemaakte crème die op smaak gebracht wordt met bijvoorbeeld verse vruchten of Belgische chocolade. Er is een hele selectie smaken waar je uit kunt kiezen. Alle taarten worden 3 keer gevuld. De crème is ook te combineren met een heerlijk huisgemaakt curd of een andere smaak crème. Het advies is wel om maximaal 2 verschillende smaken te combineren. Alle vullingen worden vers gemaakt. Dit proef je zeker in de smaak!

Hoe groot moet ik de stukken taart snijden?

Een gedecoreerde taart is niet hetzelfde als een slagroom- of appeltaart, dus snijd geen punten! De taart is hoger dan normaal, goed gevuld en is dus heel machtig. Soms lijkt het misschien klein maar je kunt beter een stukje extra geven, dan dat mensen het niet op kunnen.

Hoe wordt de prijs bepaald voor een gedecoreerde taart?

Een gedecoreerde taart is een unieke en op maat gemaakte taart. De taart wordt naar jouw eigen wens gemaakt en met jouw eigen smaak gevuld. Versieringen, boetseersels, bloemen en vullingen worden allemaal met de hand gemaakt. Dit kost materiaal en vooral veel tijd. Dit zie je terug in de prijs. Dit maatwerk is niet te vergelijken met een slagroomtaart van de supermarkt of een winkelketen.

Vragen over sweets

Moeten de Sweets in de koelkast bewaard worden?

Macarons hebben een koelkastvulling en moeten in de koelkast bewaard worden. De cupcakes en cakepops bewaar ik zelf wel in de koelkast, maar kunnen ook prima een nachtje op een koele plek staan, natuurlijk wel afgedekt. De donuts hoeven niet in de koelkast.

Zijn er nog andere Sweets los te bestellen?

Mocht je iets anders willen, wat niet in het lijstje staat, kun je altijd contact met mij opnemen. Dan kunnen we samen naar de mogelijkheden kijken.

Vragen over Workshops en kinderfeestjes

Zijn de feestjes en workshops alleen bij mensen thuis?

Ik werk vanuit een kleine ruimte aan huis en heb hier helaas geen workshopruimte. Als ik een locatie zou moeten huren, zouden de prijzen ook hoger uitkomen.

Zijn de workshops ook voor 1 of 2 personen te boeken?

Het is voor mij, als bedrijf, helaas niet haalbaar om voor minder personen een workshop te doen. Het feit dat ik geen eigen workshop ruimte heb, speelt hier ook bij een rol. Mocht jij wel een ruimte hebben, maar minder personen, kun je altijd contact met mij opnemen om te kijken of we samen iets kunnen uitwerken.

Waarom staan er alleen foto's van handen bij de workshopfoto's?

Met mijn achtergrond in de kinderopvang, ben ik mij altijd bewust geweest van foto’s van andere kinderen op social media plaatsen. Niet iedereen wil zijn of haar kind op social media. Aangezien bij kinderfeestjes de ouders vaak niet weten wat voor activiteit hun kind op dat moment doet en dus ook geen toestemming kunnen geven, was voor mij de keuze vanaf het begin heel duidelijk. Geen herkenbare gezichten, alleen de handen die bezig zijn. Onherkenbaar voor vreemden, maar wel duidelijk wat de activiteit is.